Veelgestelde vragen

Corona maatregelen

Het laatste nieuws rondom alle maatregelen die wij treffen tegen de verspreiding van het coronavirus vind je hier.

Informatieservice

Is er meer gedetailleerde informatie beschikbaar over de cursussen dan op de website vermeld is?

Alle informatie die op het betreffende moment beschikbaar is over de cursus, is op de website van PAOTM te vinden. Zodra de cursus ingepland is, is deze op de website te vinden met data, prijs, cursusleider en de inhoud. In een latere fase publiceren wij ook de locatie, het programma en de namen van de docenten op de website.

Met wie kan ik contact opnemen als ik naar aanleiding van de cursusinformatie op de website nog vragen heb?

U kunt uw vragen over een cursus stellen door het informatieformulier in te vullen op de cursuspagina, onder de knop Aanvragen. Natuurlijk kunt u uw vraag ook per e-mail stellen (info@paotm.nl) of telefonisch contact opnemen: 015 2784618.

Kan ik op de hoogte gehouden worden van het cursusaanbod?

Dat is uiteraard mogelijk. U kunt zich via onze website aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Deze zijn ingedeeld in vakgebieden, zodat u het voor u relevante onderwerp kunt uitkiezen. Informatie ontvangen over meerdere vakgebieden is ook mogelijk. U ontvangt maximaal zes keer per jaar via e-mail informatie over ons cursusaanbod. U kunt zicht ten allen tijde weer uitschrijven voor de nieuwsbrieven via de afmeldoptie.

Is er, naast de website en nieuwsbrieven, ook informatie in papieren vorm beschikbaar?

PAOTM geeft maximaal twee keer per jaar een gedrukte brochure uit. Deze verzenden wij per post aan geïnteresseerden. Wilt u deze brochure graag ontvangen? U kunt dit doorgeven via het formulier op onze website.

Ik heb een vraag over de inhoud van een cursus. Wie kan mij daarbij helpen?

U kunt uw vraag mailen naar info@paotm.nl of u kunt telefonisch contact met ons opnemen via 015 2784618. Wij zullen uw vraag aan de juiste persoon voorleggen en zo snel mogelijk reageren via e-mail of telefoon.

Inschrijven

Is het mogelijk om nog in te schrijven vlak voor aanvang van een cursus?

Indien de cursus nog niet vol is, dan kunt u zich eventueel tot een dag voor aanvang van de cursus nog aanmelden. Wegens organisatorische redenen heeft inschrijving tot twee weken voor aanvang van de cursus onze voorkeur.

Op de website staat vermeld dat de cursus op aanvraag is. Wat betekent dit?

Een cursus op aanvraag is een cursus die niet standaard geprogrammeerd wordt, maar wel door ons georganiseerd zal worden zodra er voldoende deelnemers zijn. U kunt zich voor alle cursussen die op onze website staan inschrijven, ook voor de ‘op aanvraag’ cursussen. Na uw aanmelding neemt PAOTM contact met u op om u nader te informeren. Zodra er een minimum aantal geïnteresseerden is (dit aantal kan per cursus verschillen) wordt in overleg met alle geïnteresseerden, de cursusleider en docenten gezocht naar een geschikte datum. Vragen hierover kunt u mailen aan info@paotm.nl of neemt u telefonisch contact met ons op via 015 2784618.

Hoe weet ik of er nog plaatsen vrij zijn voor een cursus?

Zolang de cursus op onze website vermeld staat en hiervoor een inschrijfmogelijkheid is, kunt u zich blijven inschrijven. Indien er geen plaatsen beschikbaar meer zijn dan wordt door PAOTM met u contact opgenomen. Indien  de cursus op een latere datum nogmaals plaatsvindt dan wordt u, in overleg met u, voor deze latere datum ingeschreven of op de wachtlijst geplaatst. Indien u interesse heeft in een cursus die (nog) niet opnieuw geprogrammeerd is, dan kunt u contact opnemen met het de cursusadministratie van PAOTM via info@paotm.nl of via 015 2784618. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Mochten er annuleringen zijn voor de cursus waaraan u had willen deelnemen, dan kunnen wij u wellicht  toch nog plaatsen. Bovendien heeft u, als u op de wachtlijst staat, voorrang bij inschrijving indien de cursus herhaald wordt.

Ik wil me aanmelden zonder een profiel aan te maken op paotm.nl. Is dat mogelijk?

Bij inschrijving via onze website wordt u eenmalig gevraagd een profiel aan te maken. Op deze manier kunnen wij uw gegevens het beste controleren en verwerken. Ook kunt u zelf gemakkelijk uw gegevens wijzigen via dit profiel en uzelf zonder opnieuw al uw gegevens in te vullen inschrijven voor een volgende cursus.  Indien u geen profiel wenst aan te maken kunt u contact opnemen met onze cursusadministratie via info@paotm.nl of via 015 2784618.

Ik wil meerdere medewerkers inschrijven voor dezelfde cursus. Is dat mogelijk?

Dat is uiteraard mogelijk. U dient elke medewerker wel afzonderlijk in te schrijven via onze website. Heeft u een grotere groep of wilt u de cursus toesnijden op de situatie in uw organisatie? Wij kunnen veel cursussen ook incompany geven. Op basis van uw wensen doen wij u graag een passend aanbod. Kijk ook op onze pagina over incompany mogelijkheden.

Ik wil me inschrijven voor meerdere cursussen. Kan dat?

Dat is uiteraard mogelijk. Nadat u bent ingelogd in uw profiel kunt u meerdere cursussen toevoegen aan uw ‘bestelling’.

Wanneer krijg ik bericht over mijn inschrijving?

Direct na uw inschrijving via onze website ontvangt u een bevestiging dat u zich heeft ingeschreven. Onze cursusadministratie verwerkt uw inschrijving binnen circa 5 werkdagen. Circa twee weken vóór aanvang van de cursus ontvangt u de uitnodiging met het rooster en een routebeschrijving.

Wanneer heb ik recht op korting?

Voor meer informatie, zie onze pagina over kortingsregelingen.

Annulering of vervanging

Ik ben op één of meerdere van de cursusdagen verhinderd. Kan een collega mijn plaats innemen?

Dat is mogelijk. Bij (plotselinge) verhindering kunt u zich kosteloos laten vervangen door een collega, indien dit vooraf per e-mail aan PAOTM is meegedeeld. De vervanging is pas definitief nadat PAOTM dit aan u heeft bevestigd.

Tot wanneer kan ik me (kosteloos) afmelden voor een cursus?

Voor meer informatie over annuleren, zie onze algemene voorwaarden/ annulering.

Cursussen

Hoe lang is een cursusdag?

De cursusdagen beginnen gewoonlijk tussen 09.00 en 9.30 uur en eindigen rond 17.00 uur. Indien deze tijden afwijken wordt dit specifiek vermeld op de website.

Is koffie, thee, lunch en het cursusmateriaal inbegrepen in de prijs?

Koffie, thee en lunch is bij cursusdagen die de ochtend en middag beslaan altijd inbegrepen. Het cursusmateriaal is meestal ook inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij sommige cursussen kunt u optioneel boeken aanschaffen of gebruik maken van hotelovernachtingen (tegen extra kosten zoals vermeld op de website).

Ik wil graag alleen de syllabus van een cursus bestellen, zonder deel te nemen aan de cursus. Is dat mogelijk?

Dat is mogelijk. Echter, ons bestuur schrijft voor dat wij in dit geval het volledige cursusbedrag in rekening brengen. U kunt de syllabus bestellen door uw verzoek te mailen naar info@paotm.nl. Vermeld u alstublieft het factuur- en het afleveradres. Wij sturen dan een factuur naar het door u opgegeven adres. Zodra het bedrag op onze rekening staat, wordt de syllabus opgestuurd. 

Is het mogelijk om de cursusmap van te voren te ontvangen?  

Dit is helaas niet mogelijk. Vanwege de actuele inhoud van onze cursussen ontvangen wij de syllabi en presentaties (die gemaakt worden door de cursusleiders en docenten) kort voor aanvang van een cursus. Om deze reden is verzending vooraf niet mogelijk.

Mijn profiel

Ik wil een wijziging in mijn gegevens doorgeven. Hoe doe ik dat?

Door in te loggen op uw profiel kunt u alle gegevens die bij PAOTM van u bekend zijn wijzigen.
Heeft u hier verdere vragen over, mail (info@paotm.nl) of bel (015-2784618) ons gerust.

Algemeen

Is PAOTM onderdeel van de TU Delft?

Nee, PAOTM is een onafhankelijke stichting opgericht door het KIVI en de Technische Universiteiten. Onze stichting ontvangt geen subsidie en is voor de inkomsten volledig afhankelijk van de cursusgelden.

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?

Neemt u dan via e-mail (info@paotm.nl) of telefonisch (015 278 46 18) contact met ons op.
Zie ook onze algemene voorwaarden voor meer informatie.