Veelgestelde vragen

Informatieservice

Is er meer gedetailleerde informatie beschikbaar over de cursussen dan op de website vermeld is?

Alle informatie die op het betreffende moment beschikbaar is over de cursus, is op de website van PAOTM te vinden. Zodra de cursus ingepland is, is deze op de website te vinden met data, prijs, cursusleider en de inhoud. In een latere fase publiceren wij ook de locatie, het programma en de namen van de docenten op de website.

Met wie kan ik contact opnemen als ik naar aanleiding van de cursusinformatie op de website nog vragen heb?

Je kunt je vragen over een cursus stellen door het informatieformulier in te vullen op de cursuspagina, onder de knop Contact. Natuurlijk kunt je jouw vraag ook per e-mail stellen via info@paotm.nl of telefonisch contact opnemen via 015 2784618.

Kan ik op de hoogte gehouden worden van het cursusaanbod?

Dat is uiteraard mogelijk. Je kunt je via onze website aanmelden voor onze nieuwsbrieven. De cursusnieuwsbrief is ingedeeld in vakgebieden, zodat je voor jou relevante onderwerpen kunt selecteren. Je ontvangt maximaal twaalf keer per jaar via e-mail informatie over ons cursusaanbod gericht op jouw interesses. Via de corporate nieuwsbrief informeren we je vier keer per jaar over breder PAOTM-nieuws. Je kunt je te allen tijde weer uitschrijven via de afmeldlink in de nieuwsbrief.

Is er, naast de website en nieuwsbrieven, ook informatie in papieren vorm beschikbaar?

PAOTM geeft maximaal één keer per jaar een gedrukte brochure uit. Deze verzenden wij per post en digitaal aan geïnteresseerden. Wil je deze brochure graag ontvangen? Vul dan dit formulier in.

Ik heb een vraag over de inhoud van een cursus. Wie kan mij daarbij helpen?

Je kunt jouw vraag mailen naar info@paotm.nl of je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 015 2784618. Wij zullen jouw vraag aan de juiste persoon voorleggen en zo snel mogelijk reageren via e-mail of telefoon.

Inschrijven

Is het mogelijk om nog in te schrijven vlak voor aanvang van een cursus?

Indien de cursus nog niet vol is, dan kun je je eventueel tot een dag voor aanvang van de cursus nog aanmelden. Wegens organisatorische redenen heeft inschrijving tot twee weken voor aanvang van de cursus onze voorkeur.

Op de website staat vermeld dat de cursus op aanvraag is. Wat betekent dit?

Een cursus op aanvraag is een cursus die niet standaard geprogrammeerd wordt, maar wel door ons georganiseerd zal worden zodra er voldoende deelnemers zijn. Je kunt je voor alle cursussen die op onze website staan inschrijven, ook voor de ‘op aanvraag’ cursussen. Na jouw aanmelding neemt PAOTM contact met je op om je nader te informeren. Zodra er een minimum aantal geïnteresseerden is (dit aantal kan per cursus verschillen) wordt in overleg met alle geïnteresseerden, de cursusleider en docenten gezocht naar een geschikte datum. Vragen hierover kun je mailen aan info@paotm.nl of neem telefonisch contact met ons op via 015 2784618.

Hoe weet ik of er nog plaatsen vrij zijn voor een cursus?

Zolang de cursus op onze website vermeld staat en hiervoor een inschrijfmogelijkheid is, kun je je blijven inschrijven. Indien er geen plaatsen beschikbaar meer zijn dan neemt PAOTM contact met je op. Indien de cursus op een latere datum nogmaals plaatsvindt dan wordt je, uiteraard in overleg, voor deze latere datum ingeschreven of op de wachtlijst geplaatst. Indien je interesse hebt in een cursus die (nog) niet opnieuw geprogrammeerd is, dan kun je contact opnemen met de cursusadministratie van PAOTM via info@paotm.nl of via 015 2784618. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Mochten er annuleringen zijn voor de cursus waaraan je had willen deelnemen, dan kunnen wij je wellicht toch nog plaatsen. Bovendien heb je, als je op de wachtlijst staat, voorrang bij inschrijving indien de cursus herhaald wordt.

Ik wil me aanmelden zonder een profiel aan te maken op paotm.nl. Is dat mogelijk?

Bij inschrijving via onze website word je eenmalig gevraagd een profiel aan te maken. Op deze manier kunnen wij jouw gegevens het beste controleren en verwerken. Ook kun je zelf gemakkelijk jouw gegevens wijzigen via dit profiel en je zonder opnieuw al jouw gegevens in te vullen inschrijven voor een volgende cursus. Indien je geen profiel wenst aan te maken kun je contact opnemen met onze cursusadministratie via info@paotm.nl of via 015 2784618.

Ik wil meerdere medewerkers inschrijven voor dezelfde cursus. Is dat mogelijk?

Dat is uiteraard mogelijk. Je dient elke medewerker wel afzonderlijk in te schrijven via onze website. Heb je een grotere groep of wil je de cursus toesnijden op de situatie in jouw organisatie? Wij kunnen veel cursussen ook incompany geven. Op basis van jouw wensen doen wij je graag een passend aanbod. Kijk ook op onze pagina over incompany mogelijkheden.

Ik wil me inschrijven voor meerdere cursussen. Kan dat?

Dat is uiteraard mogelijk. Nadat je bent ingelogd in jouw profiel kun je meerdere cursussen toevoegen aan je bestelling.

Wanneer krijg ik bericht over mijn inschrijving?

Direct na jouw inschrijving via onze website ontvang je een bevestiging dat je je hebt ingeschreven. Onze cursusadministratie verwerkt jouw inschrijving binnen circa 5 werkdagen. Circa twee weken vóór aanvang van de cursus ontvang je de uitnodiging met het rooster en een routebeschrijving.

Wanneer heb ik recht op korting?

Voor meer informatie, zie onze pagina over kortingsregelingen.

Annulering of vervanging

Ik ben op één of meerdere van de cursusdagen verhinderd. Kan een collega mijn plaats innemen?

Dat is mogelijk. Bij (plotselinge) verhindering kun je je kosteloos laten vervangen door een collega, indien dit vooraf per e-mail aan PAOTM is meegedeeld. De vervanging is pas definitief nadat PAOTM dit aan je heeft bevestigd.

Tot wanneer kan ik me (kosteloos) afmelden voor een cursus?

Voor meer informatie over annuleren, zie onze algemene voorwaarden / annulering.

Cursussen

Hoe lang is een cursusdag?

De cursusdagen beginnen gewoonlijk tussen 09.00 en 9.30 uur en eindigen rond 17.00 uur. Indien deze tijden afwijken wordt dit specifiek vermeld op de website.

Is koffie, thee, lunch en het cursusmateriaal inbegrepen in de prijs?

Koffie, thee en lunch is bij cursusdagen die de ochtend en middag beslaan altijd inbegrepen. Het cursusmateriaal is meestal ook inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij sommige cursussen kun je optioneel boeken aanschaffen of gebruik maken van hotelovernachtingen (tegen extra kosten zoals vermeld op de website).

Ik wil graag alleen de syllabus van een cursus bestellen, zonder deel te nemen aan de cursus. Is dat mogelijk?

Dat is mogelijk. Echter, ons bestuur schrijft voor dat wij in dit geval het volledige cursusbedrag in rekening brengen. Je kunt de syllabus bestellen door je verzoek te mailen naar info@paotm.nl. Vermeld daarbij graag het factuur- en het afleveradres. Wij sturen dan een factuur naar het door jou opgegeven adres. Zodra het bedrag op onze rekening staat, wordt de syllabus opgestuurd. 

Is het mogelijk om de cursusmap van te voren te ontvangen?  

Dit is helaas niet mogelijk. Vanwege de actuele inhoud van onze cursussen ontvangen wij de syllabi en presentaties (die gemaakt worden door de cursusleiders en docenten) kort voor aanvang van een cursus. Om deze reden is verzending vooraf niet mogelijk.

Mijn profiel

Ik wil een wijziging in mijn gegevens doorgeven. Hoe doe ik dat?

Door in te loggen op jouw profiel op onze website kun je alle gegevens die bij PAOTM van jou bekend zijn wijzigen. Indien je geen post, e-mail en/of telefoon meer van ons wenst te ontvangen, mail dan naar info@paotm.nl. Heb je hier verdere vragen over, mail (info@paotm.nl) of bel (015-2784618) ons gerust.

Algemeen

Is PAOTM onderdeel van de TU Delft?

Nee, PAOTM is een onafhankelijke stichting opgericht door het KIVI en de Technische Universiteiten. Onze stichting ontvangt geen subsidie en is voor de inkomsten volledig afhankelijk van de cursusgelden.

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden?

Neem dan via e-mail (info@paotm.nl) of telefonisch (015 278 46 18) contact met ons op. Zie ook onze algemene voorwaarden voor meer informatie.