Cursus

Nieuwe Eurocode EN 1990: grondslagen van Constructief ontwerp

Of het nu gaat om het vaststellen van belastingen, de draagkracht van beton, staal en houtconstructies of een geotechnisch ontwerp, de Eurocodes voor het aantonen van constructieve veiligheid (NEN-EN 1990 t/m NEN-EN 1999) bestaan bijna 10 jaar. In Nederland worden ze pas sinds de invoering van Bouwbesluit 2012 echt toegepast. Nu wordt deze eerste generatie geëvalueerd en herzien. Verwacht wordt dat tegen 2020 een verbeterde, nieuwe generatie Eurocodes beschikbaar is voor de constructieve praktijk.

concept   Nieuwe EN 1990   is beschikbaar

Deze concept Nieuwe EN 1990 vormt de leidraad bij deze workshop.

Verkrijg snel inzicht in:

 • de wijzigingen ten opzichte van de oude norm
 • de consequenties voor de praktijk
 • begrijp de achtergronden van de wijzigingen

De Eurocodes zijn de meest complete en allesomvattende normenserie ter wereld op het gebied van constructieve veiligheid. De serie bestaat uit 58 normen die in heel Europa van toepassing zijn voor het ontwerp van bouwwerken. In de komende jaren zullen de Eurocodes worden herzien. Aandachtspunten hierbij zijn onder andere: het verbeteren van het gebruiksgemak, het verminderen van het aantal Nationaal Bepaalde Parameters (NDP s), verdere harmonisatie van ontwerpmethoden en het toevoegen van nieuwe methoden en technieken.

Doelgroep

 • Alle constructeurs

 

‘Structural Eurocodes are being developed into second generation of the documents that are expected to be published soon after 2020. The first draft of the new EN 1990 is  now available for review and informal comment. The window of opportunity to review and comment is very short. Daarom organiseren we deze 1-daagse cursus waarin de belangrijkste wijzigingen worden voorgesteld: zodat u op de hoogte bent.'   Prof.dr.ir. R.D.J.M. Steenbergen (TNO/UGent)

Deel deze pagina

 • Informatie
  Cursusleider(s): Dhr. Prof.dr.ir. R.D.J.M. Steenbergen (TNO)
  Cursusdata: 13 november 2018
  Locatie: Delft
  Prijs: € 495,00 excl. btw
  Studiepunten: 6 (Kenniseenheden Constructeursregister)
  In samenwerking met: TNO, Universiteit Gent en Norwegian University of Science and Technology
 • Programma

  op aanvraag bij info@paotm.nl