Menu
Cursus
cursussen | veiligheid-regionale-waterkeringen Print deze pagina

Veiligheid regionale waterkeringen

De gebeurtenissen bij Wilnis, Ter Bregge en Stein waren de aanleiding om het proces van normeren, toetsen, verbeteren en beheren van de regionale waterkering te uniformeren. In deze cursus nemen we met u alle stappen door om u de handvatten te geven om uw eigen proces effectief te kunnen doorlopen.

We starten met het bestuurlijk-juridisch kader en de rol van diverse overheden bij de waterkering. Vervolgens geven we u handvatten mee hoe het proces van normeren, toetsen, ontwerpen, verbeteren en beheer en onderhoud effectief te doorlopen. Het delen van elkaars ervaringen staat centraal. 

Tijdens de bijeenkomsten wordt de theorie toegelicht met vele praktische voorbeelden en is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Voorafgaand en tijdens de cursus verzamelt u uw eigen casussen die op de laatste dag worden besproken. 

Wat kan er beter aan uw (proces rond de) waterkering?

Na het volgen van deze cursus kent u:

 • de stappen toetsen, ontwerpen, verbeteren en beheren van de waterkering;
 • de verbeterpunten om uw eigen proces effectief te doorlopen;
 • praktijkvoorbeelden over verschillen in de toetsbeoordeling, het omgaan met het beheerdersoordeel, het ontwerpen passend binnen het systeem en het maken van keuzes;
 • de lessen uit de ervaringen van de andere deelnemers en heeft u uw eigen ervaringen met hen gedeeld. 

Doelgroep

(senior) adviseurs, projectleiders, beleidsmedewerkers regionale waterkeringen van waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, gemeenten en provincies.

 • InCompany
  Aanvraag cursus incompany of op aanvraag
  *
  *
  *
  *
  *
  *