Motion control: altijd in beweging

Producten worden met steeds grotere precisie gemaakt, bewerkt of samengesteld. Op diverse plekken in industriële processen worden onderdelen gecontroleerd verplaatst. Zoals een chip plaatsen op een printplaat, schrijven met laser of vullen van verpakkingen. Motion control zorgt ervoor dat de besturing naar de juiste positie nauwkeurig gebeurt, met de juiste snelheid, versnelling of vertraging.

Een bij uitstek Nederlands succesverhaal waar motion control een belangrijke rol speelt is de chipmarkt. Grote chipmakers huizen in Taiwan, China en Zuid-Korea, maar de machines waarmee ze worden gemaakt of verpakt komen van Nederlandse bedrijven. Nederland loopt op dit technologisch vlak nog altijd voor.

Brede toepassing
Motion control is relevant in steeds meer toepassingen. Bijvoorbeeld in geavanceerde verpakkingsmachines, robotica, machine- en windturbinebouw, recycling, de voedingsindustrie, elektronica, automotive en drones. Overal spelen dynamische factoren, zoals vibraties, eigenmodes en interactie tussen componenten een unieke rol in het geautomatiseerde proces. Het kiezen van het juiste motion control systeem en het efficiënt en succesvol kunnen werken met de besturing zijn daarom onmisbare vaardigheden.

Nieuw: cursus Motion control – vanaf 3 juni 2020
Is motion control relevant in jouw industriële systeem? En wil je je kennis uitbreiden om motion control beter te kunnen implementeren, gebruiken en optimaliseren? Volg vanaf 3 juni 2020 de gloednieuwe cursus Motion control. Je leert op interactieve wijze om te gaan met PID control door demonstraties, oefeningen en experimenten in een set up. Door zelf met de handen aan de knoppen te gaan krijg je het controleren en tunen direct in de vingers.  Afhankelijk van je kennisbehoefte kun je het gehele traject volgen of kiezen uit modules die dieper ingaan op advanced motion control.

Ben je benieuwd hoe je je regelsystemen in het algemeen beter kunt benutten? Dan is de cursus Process control vanaf 18 maart 2020 relevant voor jou.

Bron: Trouw
Foto: Reuters

None

Deel deze pagina