Twee webinars over Parametrisch ontwerpen

ma 20 september 2021

Parametrisch ontwerp stelt iedereen in staat om zijn eigen werk te automatiseren. Je hoeft er niet voor te leren programmeren. Om dat te bewijzen organiseert PAOTM op korte termijn twee webinars op het gebied van parametrisch ontwerpen. Het eerste webinar is een introductie op parametrisch ontwerpen, het tweede gaat verder in op automated engineering. De webinars worden gegeven door dé expert op dit vlak: Jeroen Coenders van White Lioness technologies.

Webinar Parametrisch Ontwerpen | 12 oktober 2021

In dit introducerende webinar licht Jeroen Coenders toe wat parametrisch ontwerpen is, welke voordelen het heeft en welke keuzes er zijn. Vroeger werkte men in Excel, nu gebruiken we Grasshopper waarmee je zelf snel en eenvoudig jouw werkzaamheden kan automatiseren door constructies te genereren, te koppelen met rekenpakketten en te exporteren naar BIM. Je kunt hiermee eenvoudig varianten afwegen, berekeningen versnellen of een optimale constructie zoeken. Maar hoe ga je hier efficiënt mee aan de slag als bedrijf of ontwerper?

Webinar Automated engineering | eind januari 2022

Met Automated Engineering kun je eenvoudig ontwerp en berekeningen automatiseren en toegankelijk maken voor anderen zodat de hele organisatie gebruik kan maken van elkaars (digitale) kennis. Via parametrisch ontwerpen en koppelingen met allerlei applicaties, zoals Eindige-Elementen software (FEM) en BIM kun je deze applicaties benutten voor jouw ontwerp, maar kunnen ook andere bijvoorbeeld via een webportaal gebruik maken van deze technologie. En het bijzondere: dit kun jij zelf zonder dure ontwikkelaars in te moeten huren. Aannemers, ingenieur- en adviesbureau's, architecten: voor iedereen liggen er nieuwe kansen.

Over Jeroen Coenders

Dr. ir. Jeroen Coenders is ooit als constructeur begonnen bij Arup om gebouwen te programmeren en is betrokken geweest bij complexe projecten zoals de Guangzhou Tower en Arnhem centraal station. Zijn groep was de eerste groep in de wereld die zich 'computational designers' noemde. Hij heeft nu een bedrijf in de volgende generaties digitale technologie en is al twintig een expert op het gebied van parametrisch ontwerp.

Direct concrete stappen maken

Ben je al overtuigd van de kracht van parametrisch ontwerpen en wil je concrete stappen maken in jouw werk? Volg dan naast de webinars de cursus Parametrisch ontwerpen voor de bouw, waarin de principes en mogelijkheden van parametrisch ontwerpen hands-on worden uitgelegd.
 

None

Deel deze pagina